Mjuka kakor
Mockarutor
3 ½ dl socker
2 ägg
3 ½ dl mjölk
5 ½ dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 msk kakao
150 g smält smör
Glasyr:
5 ½ dl florsocker
1 msk vanillinsocker
1 rågad msk kakao
3 msk kallt kaffe (3 msk vatten, 4 krm kaffepulver)
50 g smält smör
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt mjölken och de torra ingredienserna, och blanda om. Häll därefter i det smälta smöret. Smeten hälles därefter ned i en smord långpanna.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175-200 ºC, i cirka 15 minuter. Låt kakan svalna.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Rör glasyren slät. Bred på glasyren på kakan. Skär upp i rutor.