Fågel
Kyckling med smak av Indien
4 personer
1 kyckling
pressad saft från 1 citron
½ g saffran
Marinad:
5 dl naturell yoghurt
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk kummin
2 msk mald koriander
2 msk ingefära
3 krm kajennpeppar
Pensling:
smält smör
Dela kycklingen i 4 bitar och gnid in dem med pressad citron.
Blanda saffran med 2 msk hett vatten och pensla sedan kycklingdelarna.
Blanda alla ingredienser till marinaden. Häll den över kycklingen och se till att den täcks ordentligt. Ställ in i kylen 4 timmar.
Skrapa av marinaden och kasta den.
Smörj en ugnsfast form, lägg i kycklingdelarna. Pensla med smält smör och stek i 175 ºC cirka 1 timme.
Servera med ris och till exempel en tomatsallad med lökringar.
(Sanders Gästabud)