Fågel
Indisk kycklingcurry
4 personer
1 kyckling, färsk eller fryst (ca 1 kg)
1 gul lök
1-2 msk olja
1-2 tsk curry
1 tärning hönsbuljong
2 dl vatten
1 röd paprika
2 äpplen
1 dl grädde
1 tsk salt
1 krm peppar
Skär kycklingen i 6-8 delar. Skala och hacka löken.
Värm oljan i en liten stekgryta. Fräs löken några minuter. Strö på curry.
Lägg i kycklingbitarna. Vänd dem i curryblandningen. Låt dem få lite färg. Smula över buljongtärningen och häll vatten vid sidan av. Låt sedan allt koka upp.
Låt kycklingen koka i 20-25 minuter.
Kärna ur paprikan och skär den i strimlor. Skala eventuellt äpplena och skär dem i stora tärningar. Låt paprika, äpple och grädde puttra med 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med ris, mango chutney och skivad banan.
(Hemlagat!)