Färs

Köttfärskaka i ugn

4-5 personer

Den här rätten har oändliga variationsmöjligheter. Det är bara att byta ut lökklyftorna mot svamp, morötter, paprikaringar eller vad man nu tycker bäst om.

1 dl ströbröd
2 dl vatten
400 g köttfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
2 kokta potatisar
smör eller margarin till formen
4 gula lökar
persilja

Låt ströbrödet svälla i vattnet cirka 10 minuter.

Tillsätt färs, ägg och kryddor samt potatisen, sedan den först mosats med gaffel. Arbeta snabbt färsen jämn och smidig. Bred ut den i en smord, ugnssäker form.

Skala lökarna och skär dem i klyftor. Stick ner lökklyftorna ungefär till hälften i färsen.

Stek köttfärskakan i ugn vid 175 ºC i cirka 50 minuter.

Klipp rikligt med persilja över rätten innan den serveras.

Servera köttfärskakan med ugnsbakad potatis eller spaghetti. Gärna också en sallad eller kanske kokta grönsaker.

(Mina bästa recept)