Färs
Köttfärskaka i ugn
4-5 personer
Den här rätten har oändliga variationsmöjligheter. Det är bara att byta ut lökklyftorna mot svamp, morötter, paprikaringar eller vad man nu tycker bäst om.
1 dl ströbröd
2 dl vatten
400 g köttfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
2 kokta potatisar
smör eller margarin till formen
4 gula lökar
persilja
Låt ströbrödet svälla i vattnet cirka 10 minuter.
Tillsätt färs, ägg och kryddor samt potatisen, sedan den först mosats med gaffel. Arbeta snabbt färsen jämn och smidig. Bred ut den i en smord, ugnssäker form.
Skala lökarna och skär dem i klyftor. Stick ner lökklyftorna ungefär till hälften i färsen.
Stek köttfärskakan i ugn vid 175 ºC i cirka 50 minuter.
Klipp rikligt med persilja över rätten innan den serveras.
Servera köttfärskakan med ugnsbakad potatis eller spaghetti. Gärna också en sallad eller kanske kokta grönsaker.
(Mina bästa recept)