Fisk
Wokad fisk med citrongräs, söt basilika och jordnötter
2 msk olja
200 g pangasius eller tilapiafilé
3 vitlöksklyftor
1 citrongräs
2 msk söt thaibasilika
3 limeblad
½ msk palmsocker
1 ½ msk fisksås
3 msk jordnötter utan salt
½-1 röd chili
Om råa jordnötter används förstek dem i lite olja; rostade försteks inte. Använda den tjocka decimetern på citrongräset. Hacka citrongräset genom att skära bort änden på det, göra två snitt så att det bildas fyra klyftor och skiva sedan. Strimla limebladen och strimla (eller riv) basilikan.
Sautera (stekning under omrörning i en wok) fisk och vitlök i oljan på medelhög värme tills fisken blir nästan ogenomskinlig. Tillsätt jordnötter, citrongräs, limeblad, basilika, palmsocker och fisksås och sautera ytterliga 2 minuter.
Servera med lite chiliringar på toppen.
(Jonas Arbman)