Mjöl och gryn
Pizza alla Lupo
4 personer
Deg:
½ pkt jäst
2 ½ dl vatten
2 msk olja
2 krm salt
6-8 dl vetemjöl
Fyllning:
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
350 g rökt skinka
1 burk skivade champinjoner (400 g)
1 gul lök
riven ost
oregano
Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med vattnet, som skall vara ljummet (37 ºC). Tillsätt olja, salt och nästan allt mjöl och arbeta ihop till en deg. Jäs degen övertäckt cirka 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut eller tryck ut varje bit på en smord plåt till en rektangulär, tunn kaka. Häll på tomatkrosset och bred ut det, lägg på skinkan (tärnade eller i strimlor), champinjonerna, skivad gul lök och strö sist över riven ost och oregano.
Grädda i mitten av ugnen i 250 ºC i 10-15 minuter. Servera med vitkålssallad.