Nöt
Grillspett med mustig tomatsås
4 personer
300 g oxinnanlår eller rostbiff i bit
300 g magert bogfläsk i bit
4 små gula lökar
1 medelstor grön paprika
2 små tomater
1 syrligt äpple
Sås:
1 msk smör
2 krm curry
1 krm ingefära
1 krm vitlökspulver
2 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
1 liten burk tomatjuice
2 burkar vatten
1 ½ tsk salt
svartpeppar
saften av ½ citron
Skär köttet i 2 cm stora kuber. Skär paprikan i stora bitar, äpplet i klyftor, dela tomaterna och skala de små lökarna.
Trä upp ingredienserna varvvis på stora spett.
Gör såsen: Fräs i en kastrull smöret med curry, ingefära, vitlökspulver och tomatpuré. Tillsätt mjölet och späd med tomatjuicen och vattnet, koka 5 minuter. Smaka av såsen med citronsaft, salt och svartpeppar.
Stek spetten i ganska het panna med bara lite matfett cirka 10 minuter eller grilla dem. Servera spetten på risbädd med såsen.
(Allt-om-mat)