Potatis och rotfrukter

Ryska potatiskakor

4 personer

10-12 potatisar av mjölig sort
1 ½ dl vetemjöl
2 ägg
50 g margarin eller smör
1 tsk örtsalt

Fyllning:

200 g keso
1 dl crème fraiche
1 ½ msk margarin eller smör
2 äggulor
½ tsk salt
2 krm socker

Pensling:

1 ägg
1 msk vatten

Skala och koka potatisen. Ånga av den och mosa eller mixa den. Låt den svalna.

Blanda i mjöl, ägg, smält matfett och örtsalt.

Forma potatisdegen till 12 stycken bullar. Gör en fördjupning i varje bulle.

Blanda alla ingredienserna till fyllningen och lägg en klick i varje potatiskaka.

Vispa upp ägg och vatten och pensla kakorna med blandningen. Lägg dem på en plåt med bakpapper.

Sätt in dem mitt i ugnen i 250 ºC och grädda dem 20 minuter eller tills de fått vacker färg.

Servera dem genast med lingonsylt och en sallad.

(ICA-förlagets stora kokbok)