Soppor
Tomatsoppa med ingefära
4 personer
2 burkar tomater (à 400 g)
2 gula lökar
1 msk matfett
1 msk vetemjöl
½ msk honung
½ tsk salt
peppar
5 dl hönsbuljong
2 msk riven, färsk ingefära
Till servering:
riven ost
Skala lökarna och hacka dem. Mjukfräs dem i matfettet. Strö över vetemjölet och häll i spadet från burktomaterna. Rör om och koka upp.
Tillsätt resten av innehållet i burkarna och krydda med salt, peppar och honung. Koka soppan i 5 minuter.
Mosa sönder tomaterna eller kör alltsammans i matberedaren till mos.
Häll tillbaka i kastrullen och späd med hönsbuljong. Smaka av soppan med mer salt och peppar om så behövs.
Tillsätt ingefäran strax före servering.
Servera soppan rykande het med riven ost och gott bröd.
(Vi: Cajsa Stenmark)